Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Timmernabbens IF Seniorlag Herrar

24 mars 2018
10:00

Flerohopps GoIF

Referat: Timmernabbens IF - Flerohopps GoIF

Det blev en 2-0 seger över Flerohopp i gårdagens match. Segern innebär att vi vinner gruppen på maximala 9 p och är vidare i Hyundai cup.
Jag tycker vi gör 2 bra halvlekar igår. Vi börjar matchen bra med fint tålamod i anfallsspelet och vi släpper boll på färre tillslag än tidigare matcher, vilket vi pratat om i veckan. Joel gör 1-0 i 14 minuten. Fint anfall från början till slut. Få tillslag, pass på spelare i fart leder till att August kommer rättvänd med boll mot deras backlinje, Joel löper fint mellan mittbackar, instick från August, avslut och först på egen retur av Joel ger 1-0. Vi har flera bra och varierade anfall där vi blir ett hot för Flerohopp. Vi kommer till flera bra inspel och avslutningslägen men lyckas inte utöka ledningen. Flerohopp bjuder på bra motstånd och försöker spela boll de också. Tycker det är ganska jämnt första 20-25 min. Vi har mer boll än dem men de har ett par vassa omställningar som hotar, de hittar en del vägar fram och förbi oss som vi inte lyckats stänga till och kommer till en del avslut som inte vållar nån större oreda. De har ett par fasta där vi inte har koll på markeringen, men som tur är blir det inget mål. Vi leder med 1-0 i halvtid efter en väl genomförd första halvlek.
Inför andra byter vi spelsystem igen. Bestämt sen innan match och det blir en del positionsbyten också. Vi vill nyttja kanterna ännu mer i andra och samtidigt stänga till de ytor som Flerohopp hittat i första. Andra halvlek är ännu bättre än första från oss. Vi är aggressivare, vinner boll högre upp i banan och även om de lyckas spela förbi vår första press ibland så ligger vi mer rätt med övriga laget och ser till att de inte kommer till några farligheter. Avsluten från deras sida är lätträknade i andra! Vi fortsätter släppa boll på få tillslag, har tålamod i uppbyggnadsfasen och vi skapar möjligheter att göra mål. Vi kommer runt på kanterna och kommer till inlägg/inspel, vi avslutar utifrån, vi hittar instickslägen men vi lyckas inte få in bollen. Det dröjer till 86:e minuten innan 2-0 kommer. Frispark strax utanför straffområdet lite till vänster. Melker petar, August skjuter och det är 2-0 vilket också blir slutresultatet.
Det finns mycket gott att ta med sig från den här matchen. Stabilt försvarsspel, klart bättre passningsspel, rörlighet och tempo än tidigare och vi gör en bra match i 90 min tycker jag.
Nästa helg har vi en härlig kamp och bra värdemätare att se fram emot. Vi möter BIK kl.10.00 på påskafton på konstgräset i Mönsterås. Hoppas vi syns då.